Van server tot nieuwe infrastructuur 

Voor de aanleg of vervanging van uw ICT infrastructuur kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Het inrichten van een werkplek, installeren van een server of een complexe infrastructuur met meerdere servers, virtualisatie en high availability, Netmask heeft de expertise om voor u de juiste oplossing te selecteren en te implementeren terwijl u door kan werken.

Onze proposities zijn altijd gebaseerd op een afweging van prijs en benodigde prestaties, maar ook beschikbaarheid (MTBF) en tijd benodigd om te herstellen van een calamiteit (MTTR) worden altijd meegenomen in ons voorstel.

Door onze jarenlange ervaring met het aanleggen en beheren van infrastructuur hebben wij een optimale portfolio van enterprise producten gemaakt die geschikt en betaalbaar zijn voor het MKB. Als partner van onder meer Microsoft, Symantec, Dell, HP, VMWARE, Veeam, Juniper, Mdaemon en 3CX bent u verzekerd van een uitgebalanceerde aanbieding.

Door gebruik te maken van virtualisatie software van VMWare (het draaien van meerdere servers op 1 fysieke server) kunnen we de server zodanig schalen dat de resources optimaal benut worden. Dit heeft een positief effect op de prestaties, maar ook het energieverbruik gaat omlaag. Tevens is de tijd om te herstellen veel kleiner omdat backups met Veeam backup software direct van de backup storage kunnen worden opgestart. Virtuele servers kunnen makkelijk redundant worden uitgevoerd zonder dat dit gelijk meer fysieke servers vereist.

Fysieke servers kunnen ook weer redundant worden uitgevoerd. Met VMWare VMotion is het eenvoudig bij een dreigende calamiteit servers zonder downtime te migreren van de ene server naar de andere.