Tel. 010 293 09 75 - info@netmask.nl

Microsoft Teams, hèt online platform om samen te werken

Microsoft Teams is een geweldig platform binnen Microsoft 365 om efficiënt en effectief samen te werken.
Communiceren, video-vergaderen, delen van bestanden, projecten plannen en meer doe je met Microsoft Teams. Werk op een eenvoudige en prettige manier samen.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams zit geïntegreerd in het Microsoft 365 pakket. Dat betekent dat het gekoppeld is met de bekende office toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint. Deel eenvoudig bestanden met collega’s of je team en werk samen in Microsoft Teams. Teams bevat vele handige functionaliteiten, denk bijvoorbeeld aan de interne zoekfunctie waarmee je chats, bestanden en meer vlot kunt terugvinden. Of maak koppelingen met andere handige applicaties zoals PowerBI, OneNote, Planner en meer.

De 6 belangrijkste voordelen van Teams:

1. Meer dan alleen chatten
Je kunt het chatvenster in Teams gebruiken om snel met je collega’s te praten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee.
Wil je een bestand delen? Voeg deze gewoon toe in de chat. Daarna kun je met je collega bellen of een videogesprek houden om het bestand rechtstreeks vanuit het venster te bespreken. Je kunt ook een vergadering plannen zonder het chatvenster te verlaten.
Door de integratie van de chatfunctie met andere Microsoft-producten zoals OneNote en Office is het niet meer nodig gedurende het gesprek tussen apps te schakelen. Je kunt alles vinden in het chatvenster. 

2. Voor, tijdens en na het vergaderingen
Het voorbereiden van vergaderingen kan lastig zijn. De agenda staat in één mail, overeengekomen acties in een andere. En waar is dat document gebleven dat je moest bekijken vóór de vergadering?
Met Vergaderingen in Teams wordt dit alles veel eenvoudiger. Zodra de vergadering is afgerond, kun je met de deelnemers over de agenda chatten, de bestanden delen die ze moeten bekijken en de vergadernotities en taken bijhouden. Je kunt zelfs controleren wie de onbekende mensen zijn die waren uitgenodigd.

Als je de vergadering gemist hebt, is de opname van het gesprek direct beschikbaar op hetzelfde tabblad. Alles staat er, met de vergadernotities en overeengekomen acties.

3. Minder e-mails
Je wordt niet meer overspoeld door e-mails. Omdat gesprekken nu op een structurele manier in Teams worden gehouden, hoef je niet meer alle reacties op e-mails door te spitten, die vaak zijn verzonden met Allen beantwoorden.
En als iemand je een bestand wil sturen of je een korte vraag wil stellen? Daar heb je Chat voor!

4. Verbeterde communicatie en samenwerking
Dankzij de nauwe integratie met Microsoft 365, hoef je niet tussen apps te schakelen wanneer je aan een document wilt samenwerken. Je kunt het Word-, Excel- of PowerPoint-document in Teams maken, dit direct delen met je collega’s en daarna hieraan samenwerken.
Er worden geen verschillende versies meer verzonden via e-mail, dus is er geen verwarring meer over versies. Je kunt opmerkingen en taken toevoegen en met je collega’s chatten om het document meteen te bespreken.

5. Blijf overal en altijd op de hoogte
Wanneer we onderweg zijn, moeten we overal van op de hoogte blijven, bereikbaar zijn en toegang hebben tot alle resources. Met de telefoon-app van Teams heb je direct toegang tot al je apps en documenten.
Je kunt eenvoudig reageren op chats en gesprekken, met één klik deelnemen aan vergaderingen en blijven samenwerken. Dus zelfs onderweg blijf je volledig op de hoogte.

6. Microsoft Teams is een veilige oplossing
Het platform is namelijk onderdeel van
Microsoft 365, waardoor er verschillende beveiligingsmogelijkheden kunnen worden ingesteld. Zij zorgen ervoor dat gegevens op een veilige manier binnen de Teams omgeving worden gedeeld.

Netmask kan u helpen met het leveren, inrichten en adviseren wat Teams voor uw organisatie kan betekenen, om het beste uit uw 365 pakket te halen en uw productiviteit te verhogen.
Denk hierbij aan realtime rapportages en dashboards via Power BI of het veilig delen en bewerken van bestanden via Sharepoint. Of laat Power Automate voor u werken zodat uw werkdag productiever wordt.

Benieuwd wat Teams voor u kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op >

Privacyverklaring